Blog Design

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Omenaviinietikalla höystetty naama

Yksi syistä, jotka johtivat tämän blogin syntymiseen, oli minun innostukseni Youtubessa oleviin meikki-, hius- ja kauneustutoriaaleihin. Itse asiassa oli täysin Hennan syytä/ansiota, että menin niistä innostumaan. Olinhan minä nyt sentään vähäsen jo innostunut meikeistä ja muista... Nyt kun olen ihan kosmetiikkafriikki, niin ei voi kuin ihmetellä, mikä asenteeni siihen oli yläasteella. Silloin se ei vain kiinnostanut sitten yhtään : D Olinkohan hieman poikatyttö? No, ehkä niiltä osin. Voi noita aikoja. Muistan kun äiti yritti oikein maanitella minua laittamaan edes hieman ripsiväriä kaupunkireissulle... Joskus laitoin, joskus en. Ja aikoinaan en suostunut ikinä laittamaan hiuksia kiinni! Nyt minusta on hauskaa leikkiä hiuksilla ja laitella niitä milloin minkäkinlaiselle nutturalle : D Arkiaamuisin jää kyllä usein kampaukset tekemättä, sillä pitkään nukkuminen on niin kivaa! Yleensä heräänkin jopa puolituntia ennen koulun alkua. Hihi.

Olen innostunut myös tekemään itse erilaisia kasvonaamioita ja muita töhniä. Tänään tein taas satsin omenaviinietikkakasvonaamiota (hui mikä sana!). Se on aivan ihana keksintö! En tosin ole vielä ehtinyt sitä käyttämään kuin pari kertaa, mutta iho tuntuu niiiiin ihanan sileältä ja pehmeältä sen jälkeen. Lisäksi sen pitäisi auttaa akneen ja arpiin! Siitä en tosin vielä osaa sanoa mitään : ) Lisäksi tämän tahnan seuraan kuuluu omenaviinietikasta ja vihreästä teestä tehty "kasvovesi".

Mutta kerrotaanpa nyt miten tämä taikatahna oikeastaan valmistuu ja toimii.
VAROITUS! Ei sovi yliherkälle iholle ja omenaviinietikka haisee sitten aika pahalle. : D



Aineksien pitäisi mukamas löytyä jokaisesta keittiöstä.. No just joo minun piti ostaa hunaja ja omenaviinietikka... Niin ja vihreän teenkin toin kotoa.

Mutta joka tapauksessa tarvitset:
  •  Omenaviinietikkaa
  •  Vihreää teetä
  •  Sokeria
  •  Hunajaa
Ja kun kaikki ihmeaineet on kasassa, tee näin:
Ota pieni kulho ja mittaa siihen 1 rkl omenaviinietikkaa.
Lisää 2 rkl vihreää teetä ja sekoita.
Lisää 5 rkl sokeria ja sekoita taas.
Lisää sotkuun 1 rkl hunajaa ja vielä 2 rkl sokeria ja sekoita mössö tasaiseksi.

Sen pitäisi näyttää tämmöiseltä eli se saa olla melko valuvaa.


Koska annoksesta riittää pariinkin naamioon, ota esille pieni lasipurkki (minun piti ostaa taas pilttiä, että saisin kunnollisen lasipurkin naminam) ja lusikoi ylimääräinen tahna siihen. Yhteen naamioon tarvitset seosta ehkäpä 2 rkl joten muista jättää sen verran astiaan.


Sitten onkin aika laittaa naamio naamalle (muista poistaa meikit ennen sitä!). Tämä onnistuu parhaiten vanulapulla. Eli kostuta lappua seokseen ja levitä se naamalle. Muista välttää silmänympärysaluetta. Kun seosta on koko naamalla hiero ihoa hellästi sormenpäilläsi n. 2 min. Sokeri kuorii ihanasti ihoa!

Hieromisen jälkeen anna naamion olla kasvoilla vielä sellaiset 10 min. Sitten huuhtele se pois lämpimällä vedellä. Eikös iho tunnukin ihanan sileältä? : )


Sitten voidaankin tehdä se kasvovesi.
Siihen tarvitaan vain:
  • Omenaviinietikkaa
  • Vihreää teetä
Eli lisää lasipurkkiin (muukin astia käy, mutta purkki on säilyttämisen kannalta kätevin) 1/3 omenaviinietikkaa ja sitten 2/3 vihreää teetä. Sekoita hyvin. Jos sinulla on herkkä iho, niin kannattaa laittaa sitä omenaviinietikkaa vaikkapa vain 1/4. Sitten vain vanulappu käteen ja levittelemään litkua naamaan! Se haisee hieman, mutta haju katoaa kun kasvovesi kuivuu : ) Vältä taas sitä silmänympärysihoa.




Näitä ihmeaineita jää yli, mutta älä heitä niitä pois! Ne säilyvät jääkaapissa parisen viikkoa : ) Itse olen nyt käyttänyt tuota kasvovettä joka toinen päivä ja naamiota n. 4 päivän välein. En tosin ole itsekään käyttänyt tätä vielä kovin pitkään, mutta hyvältä vaikuttaa!

Niin ja omenaviinietikka kuivattaa ihoa jonkin verran, joten kannattaa rasvata iho hyvin näiden käytön jälkeen : )
Itse sain tietää tämän naamion olemassaolosta yhdeltä Youtube-idoleistani Bubzilta. Englanninkielisen tutoriaalivideon voi katsoa täällä: http://www.youtube.com/watch?v=e--d_n073pc (videolta löytyy myös tietoja mm. omenaviinietikan terveysvaikutuksista!) . En tiedä onko tämä naamio hänen kehittämänsä vai ei, mutta tuo tutoriaali löytyy kyllä muualtakin netistä.

Haluaisin niin Lisen Sundgrenin Ihana kotikylpylä-kirjan, jossa olisi kaikenlaisia ohjeita, mutta kyseistä kirjaa ei enää löydy mistään :/ sinänsä hassua, sillä kyseisestä kirjasta oli juttua uusimmasta Kauneus & Terveys-lehdessä.

Jos joku tietää muita vastaavia kirjoja niin sanokaa ihmeessä! : )

0 kommenttia:

Lähetä kommentti