Blog Design

maanantai 12. joulukuuta 2011

12. luukku

Maanantai, oh aina niin ankea maanantai. Ja pöh sanon minä! Vaikka maanantaissa on oma ankeutensa niin tämä on kyllä silti ollut oikein mukava maanantai. :) Aikaiset aamuherätykset ja koululle vääntäytyminen on aina vähän haasteellista, mutta ei anneta sen masentaa.

Olen huomannut, että olen viime aikoina ollut hyvällä tuulella ihan ilman mitään erityistä syytä ja inspiraatio kohisee suonissa ja tekisi mieli tehdä kaikkea mahdollista luovaa. Piirtää, maalata, virkata, tehdä käsitöitä, leipoa, laulaa, kirjoittaa.... Olisipa tarpeeksi aikaa hyödyntää tuo kaikki.

Tänään päätin sitten leipoa. Ensin tarkoitukseni oli tehdä Snickers-paloja, sillä minulle tuli tänään suolapähkinöitä outo flashback, että äiti olisi aina tehnyt synttäreillemme jotain hyvää piirakan tapaista, jonka päällä oli suolapähkinöitä. Soitin äitille ja kysyin asiasta ja sain tietää, mitä nuo mysteeriset herkut oikeastaan olivatkaan ja ne paljastuivat Snickers-paloiksi. Ja miksi en sitten tehnytkään niitä? Ohje oli hirmuisen monimutkainen ja siihen tuli 400g voita! Siis 400g??? Juu noita pitää tehdä sitten joskus kun on paljon ihmisiä syömässä niitä. : D

Päädyin siis tekemään ihanan ihanan ihania nekkukakkuja! Nämä ovat vain niiin taivaallisia! Olisin voinut syödä nuo kaksi pellillistä yksinäni! En sentään tehnyt niin vaan pakkasin ison osan noista pakasterasiaan ja huomenna ajattelin ilahduttaa kanssaihmisiä niillä. :)


Laitetaanpa tähän reseptiä, että muutkin saavat tehdä näitä omaa päiväänsä piristämään (ja ehkä muidenkin).

200 g voita (tai margariinia)
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

(+ itse lisäsin yhden teelusikallisen vanilja-aromia)

Vatkaa voi, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe venhäjauhoihin ja lisää seos vaahtoon. Tee taikinasta noin sormen paksuisia pellin mittaisia tankoja ja asettele ne pelleille (3 tankoa/pelti on hyvä määrä, sillä nämä leviävät!). Painele tankoja litteämmäksi haarukalla. Paista 175 asteessa n. 13 min. Leikkaa paloiksi tankojen ollessa lämpimiä. Anna jäähtyä ja nauti!


Minun päivääni nämä piristivät kummasti. Hassua, miten pikku asiat voivat tehdä päivästä niin paljon paremman...

Ja loppuun vielä hauska leivonta-aiheinen video. : )


Stop-Motion Biscuit Cake from Alan Travers on Vimeo.

2 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Näyttävät herkullisilta. Ne pähkinäjutut lienevät toosi nameja voin määrästä päätellen - siis syöntietäisyydelle joskus ;)

Karoliina kirjoitti...

Pitääpä katsella : )

Lähetä kommentti